Tunnbröd
Förrätt
Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!
4 port
1 dl mjölk
2 ¾ dl mjöl
½ tsk salt
Blanda ingredienserna i en bunke och knåda till en fast och smidig deg.
Dela degen i 4 delar och kavla ut tunna runda bitar.
Stek på ganska hög värme i en helt torr panna. Servera medan bröden fortfarande är lite ljumna.
Yoghurtröra
1 dl hackade svenska
2 dl turkisk yoghurt
1 liten rödlök
1-2 msk persilja
valnötter
Salt och peppar
Rosta nötterna i lite rapsolja i en stekpanna. Låt dem svalna. Blanda med yoghurten.
Hacka rödlöken och rör ner i såsen, hacka persilja och tillsätt den, salt och peppar. Rör om.
Lägg en klick yoghurtröra på ett tunnbröd och bred över mitten. Rulla ihop och lägg skarven neråt. Dekorera med ytterligare hackad persilja.Kommentarer
Trackback