Tagliatelle med broccolistuvning
Varmrätt
Tagliatelle
500 g vetemjöl
5 ägg
½ tsk salt
Arbeta in äggen och saltet i mjölet och knåda tills degen är lite elastisk.
Låt degen vila i 15 min övertäckt i rumstemperatur.
Kavla ut degen mycket tunt och mjöla på båda sidor, rulla ihop plattorna och skär tunna remsor. Sprid ut rullarna som blir och låt torka i 30 min, kan även ligga i flera timmar. Koka dem i saltat vatten när de är dags att äta.
Broccolistuvning
2 msk mjöl
2 msk smör
Mjölk
Broccoli
Salt och peppar
Smält smör i en kastrull och blanda med mjöl så att det blir en tjock massa. Späd sedan ut med mjölk (även grädde går bra) tills det blir en lagom tjock sås. Rör om ett tag på värmen för att se till att inte såsen tjocknar ytterligare, i så fall tillsätter du mer mjölk. Blanda sedan i lagom med broccoli och kryddor efter smak, t.ex. dragon passar, det kan även vara gott att blanda i lite ost med stark smak.