Svampsoppa

Förrätt

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


4 port

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

400-500g Kantareller

8 dl vatten

3 dl grädde

1-1,5 dl Crème fraiche

½ Gul lök

1 vitlöksklyfta (går bra med vitlökspulver)

Grönsaksbuljong

Salt och peppar


Koka upp vattnet med buljongen. Häll i grädden och låt koka på svag värme i 20-30 minuter.

Stek svamparna under tiden tillsammans med den finhackade löken och den finhackade vitlöken. Mixa svamparna när de är klara (spara gärna några hela svampar att ha i mitten av tallriken när soppan serveras) och häll ner dem kastrullen och rör om. När soppan är jämn och fin är den redo att serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0