Sparris med bechamelsås
Förrätt
Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!
2 msk smör
ca ½ dl mjöl
2 -3 dl mellanmjölk (2 dl mjölk om du även tar grädde)
1 dl grädde
ca 1 dl ost (t.ex. änglamarks ekologiska lagrade ost)
dragon, salt och peppar
Koka upp vatten och lägg i sparrisen, låt koka i ca 10-15 minuter. Smält smöret på låg värme, tillsätt mjöl så det blir en smetig pasta.
Tillsätt mjölk/grädde så att såsen blir lagom tjock. Börja med 1 deciliter och låt såsen sjuda och tjockna, tillsätt sedan mer vätska tills den inte tjocknar så mycket mer osv. Krydda med dragon, salt och peppar.
Lägg upp sparrisen på ett fat, 5-6 st per person. Strimla såsen över med en gaffel. Riv osten och häll den över såsen så att den smälter lite.Kommentarer
Trackback