Scones med äppelröra

Efterrätt

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


Scones

3 dl mjöl

1 ägg

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

100 g margarin

3/4 dl fil


Äppelröra

1 dl turkisk yoghurt

1 äpple

2 tsk honung

1 msk flädersaft



Blanda de torra ingredienserna väl och fördela sedan smöret så att det blir en jämn lite grynig massa.

Rör ner filen och blanda om med händerna.

Dela degen i 8 delar och platta ut till runda små bröd som är ca 1 cm tjocka. Nagga med en gaffel och skär eventuellt så att man lätt kan dela bröden sedan.

Sätt i ugnen på 175 °C i ca 12 min.


Riv äpplet och blanda ihop ingredienserna, servera till sconesen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0