Rostade rödbetor och äpplen
Förrätt
Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!
2-4 port
Ugn: 225°C
2 rödbetor
2 äpplen
1 citron
3 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
Sallad
En bit pepparrot
Salt och peppar
Skala rödbetorna och skär dom i klyftor. Lägg de på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Ställ in i nedre delen av ugnen. Låt steka där i ca 15 minuter.
Klyfta äpplena och lägg på en annan plåt, också klädd med bakplåtspapper. Pressa citronen över äpplena och blanda runt. Ställ in i den övre delen av ugnen. Låt rödbetorna och äpplena stekas i ungefär 10 minuter.
Lägg upp på ett fat och häll över olja och vinäger. Riv pepparroten och strö över den samt salladen, salt och peppar. Serveras ljummet eller kallt.
Tips: Tänk på att pepparrot smakar väldigt mycket. Var därför försiktig med hur mycket du strör över rödbetorna och äpplena.
Kommentarer
Trackback