Morotspizza
Varmrätt
Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g olja
2 dl mjölk
Morotsmix
4 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 burk krossade tomater
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 lagerblad
1 tsk socker
½ msk oregano
4 dl riven ost
Börja med att förbereda mixen. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs det tillsammans i olja i ca 4-5 minuter. Tillsätt tomater, paprikapulver, lagerblad, socker, salt och peppar. Låt sjuda i ca 15 minuter utan lock. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°C.
Nu till brödet; blanda mjöl med bakpulver och salt. Fördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop till en deg.
Platta ut degen till en pizza med ungefärliga storleken 30 cm i diameter. Häll på morotsmixen. Strö över med ost och oregano. Grädda pizzan i ugnen i ca 15-20 minuter.
Kommentarer
Trackback