Morotskaka

Efterrätt

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!



2½ dl rapsoljaAlla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!
3½ dl socker
4 dl fint rivna morötter

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

½ tsk salt
½ tsk nyriven muskot

1 tsk kanel


Topping

3 dl florsocker

ca 2 tsk fläderblomssaft

Vatten



Börja med att sätta på ugnen: 200oC

Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget. Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en smord bröad form. Grädda 35-40 minuter. Om du gör en ganska tjock kaka behöver den vara inne längre. Då kan du lägga aluminiumfolie över så ytan inte bränns. Annars är det bra att dela upp kakan i 3 mindre långpannor. Därmed slösar du inte på naturens resurser (aluminiumfolien).

Blanda bara ihop florsocker och flädersaft till toppingen, rör med en gaffel så eventuella klumpar försvinner. Häll i vatten tills det blir en lagom stark smet. Tillsätt med florsocker och vatten om du tycker att den blir för stark.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0