Majskolvar
Varmrätt
4 Majskolvar
1 dl bondbönor
1 ½-2 dl sockerärter
1 ½ dl rapsolja
½ dl äppelcidervinäger (t.ex. Kung Markattas, kommer från Tyskland)
salt, peppar och kryddor du tycker passar (t.ex. kryddmixen persillade)
Broccoli
Blanda sockerärter, bondbönor, olja, vinäger och kryddor i en skål och låt stå så bönorna drar till sig smakerna.
Koka upp vatten och låt majskolvarna koka i ca 10 min (de behöver inte vara helt täckta av vatten). Koka samtidigt den färska broccolin i ca 10 minuter.
Servera med smör och salt till majskolvarna.![Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/1106081/images/2009/sommar-efterrtt-029-kopia_36142162_thumb.jpg)
Yoghurtröran i tunnbrödsreceptet (vårrecept)
passar väldigt bra till majskolvarna!
Kommentarer
Trackback