Hemgjord tortellini

Varmrätt


4 dl vetemjöl
3 vispade ägg

2 vispade äggulor

2 msk olivolja (går bra med annan olja)

saltAlla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

Blanda ingredienserna och låt stå i en lätt oljad skål i 30 min.

Under tiden kan du göra en fyllning att lägga i kuddarna. Vårt förslag är hackade kantareller, hackad purjolök, hackade pinjenötter och kryddor. Fräs dem i en stekpanna och låt svalna.Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

Kavla ut degen tunt på ett mjölat underlag. Skär avlånga remsor med ca 5 cm bredd. Klicka sedan ut fyllningen med jämna mellanrum på hälften av remsorna. När en remsa är full tar du en tom remsa och lägger ovanpå. Skär sedan i mellanrummen och tryck till kanterna, förslagsvis med en gaffel så blir det vackrare.

Låt kuddarna stå kallt på ett bakplåtspapper tills det är dags att koka dem. Koka upp rikligt med vatten och lägg i kuddarna. De är klara efter ca 3 minuter, då de flyter upp till ytan.


Släng inte!!!

Äggvitorna som blir över kan du använda till receptet på Plommonpaj med marängtäcke.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0