Fläderglass

Efterrätt

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!



4-6 port Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


1 tsk vaniljsocker

3 äggulor

1 dl florsocker

1 dl turkisk yoghurt

2 dl vispgrädde

¾ dl koncentrerad fläderblomssaft



Vispa äggulor (släng inte äggvitorna), vaniljsocker och florsocker pösigt. Rör i saften och yoghurten.

Vispa grädden och blanda i äggsmeten.

Skölj glasskålar med kallt vatten, eller ställ dem en stund i frysen innan du fördelar glassmeten i dem. Ställ i frysen minst 3-4 timmar. Efter 3 timmar är de inte helt frysta men har en krämig god konsistens.


  

Förslag vad du kan göra med äggvitorna

Förslag 1: Maränger

Blanda 3 äggvitor med 2 dl socker och några droppar ättiksprit. Vispa till ett hårt skum och spritsa ut i klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 100°C tills marängerna släpper från pappret.

  

Förslag 2: Drinkskum

Vispa 3 äggvitor med 2 dl socker och lägga som ett skum på fördrinken eller en drink till efterrätten.

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!  Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!  Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


Tips: Gör du denna efterrätt på sommaren kan du göra en god jordgubbssås till:

3 dl jordgubbar

½ dl socker

2 msk citronmeliss


Hacka citronmelissen grovt och häll i en mortel. Mosa tillsammans med ¼ dl socker.

Mixa jordgubbarna med moset och ytterligare ¼ dl socker.

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0