Crêpes med äppelfyllning
Efterrätt
Smet
4 ägg
6 dl mjölk
½ tsk salt
2 msk strösocker
2 msk smör eller margarin
Fyllning
4-8 äpplen
½-1 dl strösocker
½-1 msk kanel
Börja med smeten. Blanda mjöl, salt och socker i en skål. Häll sedan i mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen. Smält smör eller margarin och vispa ner i smeten.
Stek som pannkakor i stekpannan. Vänd på crêpsen när smeten har slutat rinna ut på sidorna.
Lägger du crêpsen på en trave på en tallrik är det bra att ha smörpapper emellan så de inte fastnar i varandra.
Skär äpplena i bitar och lägg i en kastrull på en platta med hög värme. Häll i socker och kanel. Använd lock. Rör om. När äppelbitarna mjuknat och det blivit lite såsigt är det färdigt. Häll detta i crêpsen. Vik ihop dom och pensla med ägg. Ställ in i ugnen i ca 10-20 minuter.
Tips: Smeten blir extra bra om den får stå ett tag (runt 30-60 min).