Bröd med dipp
Förrätt
4 port
Ärtdipp
12 dl ärtor
2 vitlöksklyftor
8 msk gräddfil
Salt och peppar
Ev. 4 tsk citronsaft
Tomatdipp
2½ tomater
2½ msk rapsolja
1½ krm salt
1½ krm peppar
1 vitlöksklyfta
½ Gul lök
Gräddfilsdipp
4 dl gräddfil
4 msk Grönsaksbuljong
5 msk rostad lök
Ärtdipp: Grovhacka vitlöksklyftan. Mixa vitlöken tillsammans med ärtorna. Blanda ned gräddfil och eventuellt citronsaft. Tillsätt med salt och peppar, smaka av.
Tomatdipp: Finhacka tomaterna och lägg i en skål. Häll på olja, salt, peppar, pressad vitlök och finhackad lök. Blanda och låt stå, helst upp till en timma.
Gräddfilsdipp: Blanda gräddfil, grönsaksbuljong och rostad lök.
Kommentarer
Trackback