Äppelkräm

Efterrätt

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!
4 port


6-8 Äpplen

8 dl vatten

2 msk potatismjöl, går även bra med redning

1 dl socker


Dela äpplena i bitar, släng kärnhuset (helst i kompost). Koka upp vattnet och sockret tillsammans. Lägg i äppelbitarna och koka dom mjuk­­a. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll sedan ner i kastrullen. Vispa hårt med en visp för att ta sönder äppelbitarna. Vill man ha en kräm med så lite bitar som möjligt mixa blandningen.

Servera med mjölk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0