Ängamat
Varmrätt
4 port
6 morötter
2 schalottenlökar
1 blomkålshuvud
150 g sockerärtor
70 g bladspenat
7 dl vatten
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
Grädde
Salt
Vitpeppar
Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skär morötterna i bitar. Dela blomkålshuvudet i buketter. Skölj av sockerärtorna och hacka dem. Skölj av spenaten.
Koka upp vatten och börja med att ha i morötterna och blomkålen. Ha ner schalottenlöken efter ca 3 minuter medan spenaten och sockerärtorna kan läggas i mot slutet. Salta och koka allt tills de har mjuknat något. Låt kastrullen stå på svag värme.
Vispa ihop lite av mjölken med vetemjölet. Häll ner resten av mjölken och grädden samt buljongen i kastrullen.
Låt redningen sjuda i ca 5 minuter, se till att vispa ordentligt. Häll ned tillsammans med grönsakerna och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar.Kommentarer
Trackback