Saltå kvarn


Saltå kvarn är ett företag som satsar på både närproducerat och ekologiskt. Företagets mål är att göra en så liten klimatpåverkan som möjligt. Detta gör de genom att värma sina fastigheter på en havreskalspanna, köra alla lastbilar på förnyelsebart bränsle och använda miljöbilar som tjänstebilar och använda produkter som är ekologiskt samt biodynamiskt* odlade. 

Men varför finns då till exempel fikon från Turkiet och socker från Brasilien med i Saltå kvarns sortiment?

För det första försöker de välja det transportsätt som ger minst utsläpp. För det andra satsar de på att klimatkompensera för sina utsläpp genom att plantera träd i Uganda, som tar upp den mängd koldioxid som släpps ut genom fotosyntes. De började med att kompensera för fikonen och planerar att kompensera för alla produkters utsläpp. Så om du köper Saltå Kvarns produkter stödjer du på samma gång ett växande projekt för en bättre miljö.

Saltå kvarn hittar du bland annat på Konsum, ICA, Goodstore (Skåneg. 92, Stockholm) och andra ekoaffärer i Stockholm. Deras utbud är stort med produkter som vetemjöl, dinkel, havregryn, ris, bönor, müsli, nötter, färdig pastasås och juice.

Hemsida:  http://www.saltakvarn.se/


*Biodynamisk odling är en form av ekologisk odling där man tar hänsyn till och försöker stärka de små kretslopp som finns i naturen och ser allting som en helhet. Metoden bygger på att man använder sig av kompostering och vallodling och ser solen, månen och planeterna som en del av helheten i jordens påverkan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0