Rotfruktslasagne

Varmrätt

4 port

Ugn: 225°C

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

1 Gul lök

1 morot

1 kålrot

2 jordärtskockor

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 tsk salt

1 krm peppar

  

Vit sås

4 dl vatten

2 dl Milda mini mat

3 msk Maizena Majsstärkelse, går även bra med redning

1 tsk salt

2 dl riven ost

Hacka och fräs löken. Skala och riv alla rotsaker och häll ned dom till att fräsa med löken.

Blanda ner de krossade tomaterna och tomatpurén samt pressad vitlök. Salta och peppra. Låt detta stå på låg värme med lock i ca 15 minuter.


Vispa ihop vatten, mjöl och Milda Mini Mat. Rör om under kokning i några minuter. Häll i den rivna osten. Salta och peppra.


Smörj en ugnsfast form. Varva lasagneplattor, vit sås och rotsakerna i formen. Häll ett lager sås på toppen. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Tips: Börjar lasagnen bli för mörk, täck den med aluminiumfolie.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0