Rostade rödbetor och äpplen

Förrätt

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


2-4 portAlla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

Ugn: 225°C


2 rödbetor

2 äpplen

1 citron

3 msk rapsolja

1 msk balsamvinäger

Sallad

En bit pepparrot

Salt och peppar




Skala rödbetorna och skär dom i klyftor. Lägg de på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Ställ in i nedre delen av ugnen. Låt steka där i ca 15 minuter.

Klyfta äpplena och lägg på en annan plåt, också klädd med bakplåtspapper. Pressa citronen över äpplena och blanda runt. Ställ in i den övre delen av ugnen. Låt rödbetorna och äpplena stekas i ungefär 10 minuter.

Lägg upp på ett fat och häll över olja och vinäger. Riv pepparroten och strö över den samt salladen, salt och peppar. Serveras ljummet eller kallt.


Tips: Tänk på att pepparrot smakar väldigt mycket. Var därför försiktig med hur mycket du strör över rödbetorna och äpplena.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0