Majskolvar

Varmrätt


4 Majskolvar

1 dl bondbönor

1 ½-2 dl sockerärter

1 ½ dl rapsolja

½ dl äppelcidervinäger (t.ex. Kung Markattas, kommer från Tyskland)

salt, peppar och kryddor du tycker passar (t.ex. kryddmixen persillade)

Broccoli


Blanda sockerärter, bondbönor, olja, vinäger och kryddor i en skål och låt stå så bönorna drar till sig smakerna.

Koka upp vatten och låt majskolvarna koka i ca 10 min (de behöver inte vara helt täckta av vatten). Koka samtidigt den färska broccolin i ca 10 minuter.

Servera med smör och salt till majskolvarna.
Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


Yoghurtröran i tunnbrödsreceptet (vårrecept) 
passar väldigt bra till majskolvarna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0