Kanel eller kardemummabullar

Efterrätt

50 g jäst

100-150 g smör

5 dl mjölk

½ tsk salt

1 dl socker

1,4-1,5 l mjöl


Fyllning:

2-4 msk smör

4-5 msk socker

Mald kanel eller kardemumma


Garnering:

Uppvispat ägg

Pärlsocker



Smula jästen i en skål. Smält smör, häll i mjölk och värm vätskan till 37 °C. Rör ut jästen i lite av degspadet och tillsätt sedan resten, salt, socker och nästan allt mjöl. Knåda ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i skålen 30-40 min. Knåda den smidig.

Dela degen i 2 och kavla varje till en avlång bit.  Bred på smör över de utkavlade degarna och strö på socker och kanelen eller kardemumman. Vik dem dubbla och skär ut ca 24 remsor i varje. Snurra remsorna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över dem och låt jäsa i ca 30 min. Pensla sedan med ägg och pärlsocker.

Grädda i 225-250°C i 5-10 min beroende på storlek.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0