Getostgratinerad gulbeta

Förrätt


4 portAlla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


4 gulbetor

50-100 g getost

honung

rosmarin


Koka gulbetorna med skalet på i ca 30 minuter tills dom blir mjuka. Skala och dela betorna. Lägg i en ungsfast form och smula getosten över. Ställ in högt upp i ugnen på 225°C i ca 10 minuter, eller tills osten fått lite färg. Ringla över honung och strö över rosmarin, klart att servera.


Tips: Gulbetorna smakar inte speciellt mycket utan det är osten, honungen och rosmarinen som ger smaken i den här rätten. För en känsla av starkare smak ha på mer ost.


Servera gärna med sallad för en "fylligare" förrätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0