Crêpes med äppelfyllning

Efterrätt


4-8 portAlla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!


Smet

4 ägg

6 dl mjölk

4 dl vetemjölAlla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

½ tsk salt

2 msk strösocker

2 msk smör eller margarin

  

Fyllning

4-8 äpplen

½-1 dl strösocker

½-1 msk kanel


Börja med smeten. Blanda mjöl, salt och socker i en skål. Häll sedan i mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen. Smält smör eller margarin och vispa ner i smeten.

Stek som pannkakor i stekpannan. Vänd på crêpsen när smeten har slutat rinna ut på sidorna.

Lägger du crêpsen på en trave på en tallrik är det bra att ha smörpapper emellan så de inte fastnar i varandra.


Skär äpplena i bitar och lägg i en kastrull på en platta med hög värme. Häll i socker och kanel. Använd lock. Rör om. När äppelbitarna mjuknat och det blivit lite såsigt är det färdigt. Häll detta i crêpsen. Vik ihop dom och pensla med ägg. Ställ in i ugnen i ca 10-20 minuter.


Tips: Smeten blir extra bra om den får stå ett tag (runt 30-60 min).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0