Bröd med dipp

Förrätt


4 port

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

Ärtdipp

12 dl ärtor

2 vitlöksklyftor

8 msk gräddfil

Salt och peppar

Ev. 4 tsk citronsaft


Tomatdipp

2½ tomater

2½ msk rapsolja

1½ krm salt

1½ krm peppar

1 vitlöksklyfta

½ Gul lök

Alla varor ska vara ekologiska och närproducerade så långt det går!

Gräddfilsdipp

4 dl gräddfil

4 msk Grönsaksbuljong

5 msk rostad lök

Ärtdipp: Grovhacka vitlöksklyftan. Mixa vitlöken tillsammans med ärtorna. Blanda ned gräddfil och eventuellt citronsaft. Tillsätt med salt och peppar, smaka av.


Tomatdipp: Finhacka tomaterna och lägg i en skål. Häll på olja, salt, peppar, pressad vitlök och finhackad lök. Blanda och låt stå, helst upp till en timma.


Gräddfilsdipp: Blanda gräddfil, grönsaksbuljong och rostad lök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0